Praktijk Nieuwe maan

Tekst

TekstPsychosociaal therapeut en Tactiel Stimulering

 

Even voorstellen

Mijn naam is Thea van Lieshout. Ik ben al mijn leven lang enorm geïnteresseerd in wat mensen beweegt op psychosociaal gebied.

Deze interesse en gebeurtenissen in mijn gezin en familie brachten mij in 2004 op het pad van bewustwording en persoonlijke groei. Ik wilde ontdekken hoe ik op een andere manier met gebeurtenissen om kon gaan. Mijn ontdekkingstocht kreeg de vorm van een innerlijke reis.
In de opleiding tot Spiritueel Werker heb ik tijdens mijn therapeutische jaren de diepgaande heling en transformatie van lichaamswerk mogen ervaren. Dit voelde voor mij als thuiskomen in mezelf. Daarnaast leerde ik mijn empathisch vermogen en hoge sensitiviteit als kwaliteiten constructief in te zetten.

Vervolgens ging mijn wens in vervulling om ook iets voor kinderen en hun ouders te kunnen betekenen in de opleiding tot kindertolk. Als kindertolk maak ik gebruik van de bijzondere PresentChild methode waardoor ik nu kinderen van alle leeftijden kan helpen via hun ouders.

Door mijn opleidingen en ervaringen ontdekte ik dat het woord ‘trauma’ veel breder is dan zoals de meeste mensen het woord ‘trauma’ kennen. Ook minder ernstige en kleinere voorvallen kan ons lichaam als levensbedreigend ervaren en daarom trauma reactiepatronen geven (fight, fight, freeze reacties). Deze ontdekking bracht mij bij de opleiding tot Trauma therapeut.

Last, but not least, kwam de opleiding voor Tactiel Stimulering behandelaar op mijn pad. Tactiel Stimulering activeert het systeem van rust en verbondenheid en is daarmee de tegenhanger van het vecht- vlucht- en bevries systeem (trauma) waardoor het autonome zenuwstelstel terug in balans kan komen. Voor mij is hiermee de cirkel rond.


Het is mijn passie om mensen een stukje op hun levenspad te begeleiden. De passie om juist die gevoelige snaar te raken die leidt tot bewustwording, tot nieuwe inzichten, tot heling, tot terug in contact met jezelf, met je kern. Mijn kracht ligt in het helder weten (HSP) en mijn empathisch vermogen.


Opleidingen

Spiritueel Werker Aurora ® 4-jarige HBO opleiding

HBO Medische basiskennis volgens PLATO normen
HBO Psychosociale basiskennis volgens PLATO normen

Merkaba heler niveau 3

Kindertolk - PresentChild methode ®

Trauma healing essentials

Trauma therapeut
Tactiel Stimulering behandelaar
Tactiel Stimulering verdiepingstraining

Levensschool: Mijn familie, mijn relaties, mijn kinderen, mijn vrienden


Over mij
Tactiel Stimulering
Een bijzondere en effectieve behandeling bij stress en stressgerelateerde klachten.

Deze behandelmethode werkt ook ondersteunend bij een groot aantal lichamelijke klachten.
De vijf natuurgerichte principes

1. Energie

2. Prikkeloverdracht
3. Drainage
4. Voeding
5. Psyche