Praktijk Nieuwe maan

Tekst

TekstPsychosociaal therapeut en Tactiel Stimulering

 

Coaching en counseling
Door het voeren van gesprekken krijg je een duidelijk inzicht in je problemen en kan helder worden hoe je jezelf vastzet en hoe je een situatie of probleem in stand houdt. Als je bijvoorbeeld grenzen wil gaan stellen maar van jezelf niet boos mag worden, dan is dat heel lastig. Ik kan je geen kant en klare oplossing geven, echter ik help je om zélf tot een voor jou passende ‘oplossing‘ te komen. Als een oplossing of een idee van jezelf komt heeft het namelijk veel meer kracht dan dat het van buitenaf wordt aangedragen. Hiermee wordt een beroep gedaan op het creatief gebruiken van je eigen kwaliteiten. In veel gevallen is een ‘oplossing’ dat je anders tegen je problemen aankijkt en leert om ermee om te gaan.

Als verdieping op de gesprekken wordt, in overleg, een of meerdere therapeutische werkvormen gebruikt die vermeld staan op deze pagina.


Hierbij een lijstje met problemen waar mensen zoal mee worstelen.
   *   Je zit ‘niet lekker in je vel’.
   *   Je bent op zoek naar het antwoord op levensvragen.
   *   Je hebt lichamelijke klachten en je wilt je bewust worden van de mogelijke psychische
        achtergrond.
   *   Je kan geen ‘nee’ zeggen.
   *   Je relaties met je kinderen, je partner of andere mensen verlopen moeizaam.
   *   Je worstelt nog met gebeurtenissen uit het verleden die je belemmeren om vrij te kunnen  
        leven.
   *   Je voelt je vaak onbegrepen, boos, verdrietig of angstig en wilt leren om beter om te
        gaan met deze  gevoelens.
   *   Je vindt het lastig om met je eigen hoog sensitiviteit om te gaan.

   *   Je loopt telkens tegen dezelfde problemen aan, of valt telkens op de ‘verkeerde’ man
        of vrouw.

   *   Je wilt meer uit jezelf halen en (deels) verborgen kwaliteiten en creatieve kanten
        ontdekken.

   *   Je hebt het gevoel dat je door de bomen het bos niet meer ziet en het is je allemaal te
        veel.

   *   Je hebt het gevoel dat je meer aan het overleven bent dan dat je midden in het leven
        staat.

   *   Je hebt hulp nodig om jezelf beter te leren kennen, erkennen en beleven.

   *   Je hebt het gevoel dat je afhankelijk bent van anderen, van gebeurtenissen of van
        andere dingen, in plaats van het heft zelf in handen te kunnen nemen.

Voice Dialogue
Voice Dialogue is een gesprekstechniek die valt onder de transformatiepsychologie en is ontwikkeld door de Amerikaanse psychologen Hal en Sidra Stone.

Je kent vast wel je innerlijke criticus. Je weet wel, dat stemmetje in je hoofd dat zegt dat je het nooit goed genoeg doet. Maak op een diepere gevoelslaag kennis met je innerlijke criticus en met ‘anderen‘ in jezelf zoals bijvoorbeeld de perfectionist, de controleur, de dwarse puber en het kwetsbare kind en ook bijvoorbeeld met je kracht.

Als begeleider ga ik, zonder oordeel, in gesprek met deze innerlijke stemmen oftewel zogenaamde subpersonen. Door ze aan het woord te laten krijgen zij bestaansrecht en leer je hun specifieke kwaliteiten en functies zien. Je leert eigen mogelijkheden te zien om zelf sturing aan je leven te geven en oordelen worden aan de kant gezet. Hierdoor vindt heling en transformatie plaats en ontstaat er een dieper inzicht en meer levensvreugde.

Deze techniek is ook geschikt om met je dromen te werken. De belangrijke aspecten uit je droom komen zo tot leven en onthullen hun betekenis aan jou.


Adem methodiek
Deze werkvorm wordt ook wel ‘verbonden ademhaling’ genoemd. Je ademt actief in en passief uit in een ontspannen ritme zonder pauze tussen de in- en uitademing. Hierdoor wordt woordeloos contact gemaakt met wat zich aandient in je lichaam en geest, met aspecten van jezelf die je onderdrukt of afgescheiden had.

Er kunnen blokkades, beperkende gedachten, onverwerkte emoties en spanningen voelbaar worden in je lichaam. Door deze te accepteren kun je ze los laten in de uitademhaling. Door met je adem ruimte in te nemen in je lichaam, leer je volledig aanwezig te zijn in het moment. Als ondersteuning werk je met positieve gedachten. Deze werkvorm is ook geschikt voor mensen met hyperventilatie, depressie, burn-out en rouw.

De vastgehouden energie gaat weer stromen en na het verwerken vindt de integratie plaats. Een ademsessie werkt nog ca. twee weken door.

The Work van Byron Katie
We lijden niet aan dat wat ís, maar aan de gedachten daarover. Je beantwoord 4 vragen vanuit je hart waardoor je je werkelijkheid vanuit een totaal andere kant ervaart. Er vindt een diepgaande verschuiving in je plaats en je relaties kunnen hierdoor worden geheeld.

Intuïtieve ontwikkeling
Bij intuïtieve ontwikkeling gaat het erom dat je leert te vertrouwen op je eigen intuïtie, je eigen inzichten, je eigen wezen. Via praktische oefeningen wordt je je bewust van energie in en om je heen. Je leert je eigen ruimte in te nemen en jezelf in balans te brengen.

Meditatie
Meditaties worden in de praktijk o.a. gebruikt om je bewust te ontspannen, jezelf te gronden, je af te schermen, jezelf in balans te brengen en voor het ontwikkelen van je intuïtie.

Door thuis te oefenen met meditatie ga je je lichaam op een andere, veel meer ontspannen manier voelen en ervaren. Je wordt bewuster en meer relaxt. Je leeft minder op de ‘automatische piloot‘ en meer in het NU. Hierdoor creëer je tevens een tegenpool voor de hectiek van alledag.

Living Essence
Dit zijn geleide meditatie oefeningen waarin je je ware zelf leert ervaren.

Trauma verwerking     klik hier

Tactiel Stimulering    klik hier

Kindertolk      klik hier


Werkvormen
Tactiel Stimulering
Een bijzondere en effectieve behandeling bij stress en stressgerelateerde klachten.

Deze behandelmethode werkt ook ondersteunend bij een groot aantal lichamelijke klachten.
De vijf natuurgerichte principes

1. Energie

2. Prikkeloverdracht
3. Drainage
4. Voeding
5. Psyche