PraktijkPsychosociaal therapeut en Tactiel Stimulering

 

We zijn meer dan we denken
We zijn meer dan ons lichaam, ons denken en onze emoties, die deel zijn van onze persoonlijkheid. In essentie is alles energie, ontstaan uit dezelfde bron en zo zijn we allen verbonden met elkaar. Wat je denkt, voelt en doet is van invloed op jezelf en op je omgeving. Echte verandering komt van binnen uit. Dit sluit aan bij de holistische visie.

Holistische visie
Binnen de holistische visie wordt de mens gezien als een eenheid van lichaam en geest. Deze eenheid kent fysieke, mentale, emotionele, sociale en spirituele aspecten die continue met elkaar in wisselwerking zijn.

Al deze aspecten kunnen zich in het lichaam manifesteren. Binnen de holistische visie wordt een klacht, symptoom of ziekte gezien als een door het lichaam gegeven signaal van een verstoorde harmonie.
Het wordt beschouwd als een vraag om aandacht voor die aspecten in ons ‘Zijn’ welke we tot dan tot niet hebben kunnen of willen waarnemen (onbewust).

Vanuit deze visie heb ik niet de intentie om het signaal zo snel mogelijk weg te werken, maar hoop je te mogen begeleiden naar nieuw bewustzijn en nieuwe inzichten. Ik zal je nooit kunnen zeggen welke betekenis een signaal heeft. Alle antwoorden zitten in jezelf en dit kan soms confronterend zijn. Ik nodig je uit om op reis te gaan in jezelf en open daarvoor de poorten. Jij bepaalt of je er door heen wilt gaan; je bent regisseur van je eigen leven. Ik creëer een liefdevolle, veilige ruimte waarin je mag zijn wie je bent, met alles wat er is. Een ruimte waarin je kunt groeien en ontdekken wat in jou gezien en gehoord wil worden en wat zich wil ontwikkelen.

Ontdekken wie je écht bent

Je komt in contact met je ware zelf en je eigen waarheid. Door die te accepteren vind je rust en ruimte en kan geblokkeerde levensenergie weer gaan stromen. Ook krijg je inzicht hoe kracht en kwetsbaarheid en voelen en denken samen hand in hand gaan. Je houding tegenover jezelf en het leven wordt zachter.Door de poort

Door de poort van het voelen van je zwakheid
ligt je kracht

Door de poort van het voelen van je pijn
ligt je plezier en vreugde

Door de poort van het voelen van je angst

ligt je zekerheid en veiligheid


Door de poort van het voelen van je eenzaamheid
ligt het vermogen vervulling, liefde en kameraadschap te vinden

Door de poort van het voelen van je haat
lig het vermogen lief te hebben

Door de poort van het voelen van je wanhoop
ligt je ware en gerechtvaardigde hoop

Door het accepteren van de tekortkomingen in je jeugd

ligt je vervulling nu


 

Visie
Tactiel Stimulering
Een bijzondere en effectieve behandeling bij stress en stressgerelateerde klachten.

Deze behandelmethode werkt ook ondersteunend bij een groot aantal lichamelijke klachten.
De vijf natuurgerichte principes

1. Energie

2. Prikkeloverdracht
3. Drainage
4. Voeding
5. Psyche