PraktijkPsychosociaal therapeut en Tactiel Stimulering

 

Hartelijk welkom op de website van Praktijk Nieuwe Maan.

Zit je niet lekker in je vel? Zit je in een vervelende situatie die je leven lijkt te beheersen? Heb je lichamelijke of stress gerelateerde klachten?  Dan kun je bij mij terecht voor individuele consulten en behandelingen.

Heb je een kind dat iets mankeert, lichamelijk, met moeilijk gedrag of psychisch, dan helpt een kindertolk met de PresentChild methode. Laat je verrassen door het verhaal van je kind en ontdek ‘dat wat je nooit had kunnen bedenken‘.

Het is mijn passie om je een stukje op je levenspad te begeleiden. De passie om juist die gevoelige snaar te raken die leidt tot bewustwording, tot nieuwe inzichten, tot heling, tot terug in contact met jezelf, met je kern.

Of ik je kan helpen bij datgene wat je bezig houdt? Vraag het gerust! Ik zal je altijd vragen of je bereid bent om naar jezelf te kijken. Persoonlijke bewustwording is de rode draad van mijn praktijk.

Werkvormen
Ik maak gebruik van verschillende therapeutische werkvormen. Een overzicht staat op de pagina werkvormen. De werkvormen zijn een hulpmiddel om je lichamelijk, emotioneel, mentaal en op zielsniveau te ontwikkelen. Jij, als persoon, staat voorop. In overleg wordt gekozen voor een passend behandelplan.

Er is grote aandacht voor voelen in vol contact met jezelf en je lichaam, voor de taal van je lichaam. Hoe je nu met gebeurtenissen omgaat, heeft zijn oorsprong in alle levenservaringen vanaf je vroege jeugd tot heden. Het lichaam heeft namelijk ook een geheugen. In de cellen van je lichaam zijn alle ervaringen, overlevingspatronen en overtuigingen opgeslagen en het vertelt je geschiedenis van vaak onbewuste gevoelens, emoties en weten. Dieper voelen werkt van binnenuit waardoor je de kracht vindt om weer te zijn wie je bedoeld bent om te zijn.

Lichamelijke klachten staan vaak symbool voor datgene wat staat te popelen voor jou om jezelf bewust van te worden.


De vijf natuurgerichte principes

Als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut biedt ik natuurgeneeskundige behandelingen volgens de vijf natuurgerichte principes. Ik ben gericht op het zelfherstellend vermogen van het lichaam door middel van activering, ontspanning en bewustwording.

Als je vragen hebt kunt je vrijblijvend contact opnemen.

Levensthema’s
Ik werk met alle levensthema’s en ben ervaringsdeskundige op het gebied van:
   *   Angst en paniek
   *   Verlies van een ouder
   *   Overspannenheid en burn-out
   *   Vrouw zijn

   *   Ouder-kind relaties
   *   Eenzaamheid

Tactiel Stimulering
Een bijzondere en effectieve behandeling bij stress en stress gerelateerde klachten.

Deze behandelmethode werkt ook ondersteunend bij een groot aantal lichamelijke klachten.

De vijf natuurgerichte principes

1. Energie

2. Prikkeloverdracht
3. Drainage
4. Voeding
5. Psyche

 

Hartelijk welkom